Tomosentez Digital Mamografi:
Meme kanseri kadınlarda görülen en sık kanserdir. Bir meme kanseri ele gelen büyüklüğe ortalama 8-10 yılda gelmektedir. Mamografi ile meme kanseri ele gelmeden yaklaşık 3-4 yıl önce yakalanabilmektedir. Ele gelmeden yakalanan meme kanserlerinde meme alınmadan tedavi şansı ve sağ kalım çok yüksektir. Kırk yaşından sonra kadınların düzenli mamografiler ile hiçbir şikayetleri olmasa da meme kanserinin taramaları yaptırmaları gereklidir.
Merkezimizde dijital mamografiler tomosensez özelliğide bulunan dünyanın en az ışın veren tomosentez dijital mamografi sistemi ile çekilmekte ve meme radyolojisi konusunda uzman kişilerce değerlendirilmektedir.
Son yıllarda geliştirilen tomosentez dijital mamografi teknolojisi ile meme dokusu 3 boyutlu olarak taranabilmektedir. Bu yöntemle değişik açılarla çok sayıda görüntü alınmakta ve bu görüntüler bilgisayar sistemiyle aynı bilgisayarlı tomografilerde olduğu gibi meme dokusunun bir mm lik kesitler şeklinde 3 boyutlu olarak görüntüsü elde edilmektedir. Böylece üst üste binen dokular yüzünden özellikle fibrokistik yapılı bayanlarda gözden kaçabilen kanserler artık daha net ortaya konabilmektedir.
Yeni çekilen mammografilerin eski mammografiler ilekarşılaştırılması kanser teşhisinde çok önemli olup merkezimizde çekilen tüm mammografi tetkikleri PACS sistemimizde sonsuz saklanmaktadır. Yapılan tüm meme radyolojik tetkikleri ayrıca her türlü felakete karşı başka mekanlarda yedeklenmektedir.
Merkezimizde ayrıca meme MR tetkikleri her türlü meme biyopsisi, stereotaksik işaretleme ve biyopsi işlemleri yapılmaktadır. Merkezimizde ayrıca yatar masa ile veya MR rehberliğinde vakum biopsiler de yapılmaktadır.